Større stue med noen enkle grep

En liten stue kan ha stort potensial. Med noen enkle triks kan du gi din stue den riktige romfølelsen.

Å møblere stuen er en av de viktigste jobbene når du innreder boligen din. Stuen huser mange forskjellige situasjoner og aktiviteter, i tillegg til at det skal være et rom som utover det å være praktisk, skal innby til hygge, kos og samvær.

Rydd vekk rotet

Det er ikke ofte man har det like ryddig hjemme hos seg som når man har besøk. Men når det er sagt så er en av de tingene som kan gjøre stuen din større, nettopp å fjerne alt rotet! Skaff deg gode rutiner på opprydning først som sist. Sluntrer man unna for ofte blir til slutt rotet en naturlig del av hverdagen din, “ryddighets-standarden” senkes, og stuen din vil heller se mindre ut enn den egentlig er.

Store vindusflater

Hvis man vasker vinduene regelmessig slipper det naturlige lyset inn i stuen noe som gjør overraskende mye for romfølelsen! Dropp de tunge gardinene, om du absolutt vil ha gardiner, velg noen med tynt stoff som slipper gjennom mer lys. Et bonustriks når det gjelder gardiner er å henge de et godt stykke over selve vinduet. Sørg først for å ha lange nok gardiner!

Lyse farger

Når det kommer til fargevalg, er det lurt å unngå mørke farger. Om man begynner å bli lei av hvitt, kan man velge varme farger som gir et lunt og koselig preg på stuen. Velger man lyse gulv, som ask, hvittet eik og hvitmalte tregulv, letter man interiøret. Bruk gjerne en miks av varme og kalde farger på tilbehøret, så får du en god blanding av avslappende og energigivende farger i stuen. Har sofaen samme farge som veggen, virker stuen større.

Skråstilte speil

Speil er en klassiker og har blitt brukt i århundrer for å bringe lys inn i boligen! Speil er magiske verktøy når et hjem skal dekoreres. Små speil bør plasseres på høyde med øynene dine, og større speil kan med fordel plasseres i en passende posisjon foran vinduene, hvilket vil åpne opp stuen din ytterligere. Bruk så store speil som mulig, og sett dem gjerne skråstilt ned på gulvet. Da vil det hvite taket reflekteres i speilet og lysne hele inntrykket. Setter du det vis-à-vis et vindu, vil du få et «ekstra» vindu.

Smart oppbevaring

Om man velger riktige møbler så kan det hjelpe i den tidligere nevnte ryddighets-standarden. Velg møbler som har smarte oppbevaringsløsninger, som for eksempel et stuebord som har skuffer under bordplaten. Her finnes mange løsninger! Unngå store møbler, velg heller noe med et åpent og lyst design.

Lys opp kroker

I mørke kroker og kriker er det lurt å plassere lys. Her er det lurt å velge lamper som gir et mykt lys, slik at man ikke får sykehusfølelsen. Her kommer også gardin-strategien inn i bildet, da det vil hjelpe på romfølelsen om du legger til rette for et naturlig sollys.