Sol & Uteservering

Sola har omsider tittet frem, varmen begynner å sette seg i gatene og serveringsstedene børster støv av utemøblene. Enten om du foretrekker glass med stett eller i halvliter, fine dining, urbant liv eller lukten av sjø: Her er fem av byens beste uteserveringer.

Blå

Langs Akerselva ved Grünerløkka, midt mellom gamle industribygg prydet av grafitti, kunstgallerier og iøynefallende kunstinstallasjoner ligger det ikoniske utestedet og konsertscenen Blå. Her finner du en av byens største og mest skjermede uteserveringer som på grunn av et enormt seiltak kan benyttes uansett vær. Nyt både drikke og pizza med den klukkende akerselva på den ene siden og lyden av konsert på den andre. Det er grunn til at dette har blitt kalt bittelille Berlin. 

Ekebergrestauranten

Ekebergrestauranten er som en institusjon å regne i norsk restaurantliv. Høyt oppe i ekebergskrenten, med panoramautsikt over byen, fjorden og Oslomarka har Ekebergrestauranten servert fine dining helt siden 1916. Det ikoniske, modernistiske bygget byr på stor og flott terrasse med utsiktsgaranti. Det er ikke rart stedet har vært et yndet lokasjon for både frierier og brullyp.

Byens tak

En av byens nyere steder og sentrums flotteste utsikt, midt på youngstorget. Byens tak huser et arkitektkontor på dagtid, men hver fredag kl 16 gjøres de spesialbygde kontorplassene om til bar og sitteplasser. Byen tak byr på en rekke unike og intime konsertopplevelser, cocktails og en helt slående solnedgang fra den romslige takterrassen. Høres vel ut som en bra start på helgen?

Trattoria Popolare

Hva er vel mer Oslo enn den umiskjennelige lyden av blåtrikken? Sleng på en stor fortauskafe-aktig uteservering, nydelig italiensk mat og særs gode solforhold og du har Trattoria Popolare. Kommer du fra sentrum markerer stedet starten på Grünerløkka, men av god grunn er det mange som velger å stoppe her. Stedet er populært, så her må du ofte regne med å stå kø – men det er det verdt.

Salt

La oss for all del ikke glemme sjøen. Med utbyggingen av Bjørvika har en rekke serveringer åpnet nær Oslofjorden, men ingen så nærme som Salt for her kan du bokstavelig talt nyte et glass i badetøyet. Stedet er bygget som en egen liten landsby med en rekke barer, food trucks, badstuer og konsertscener. Hva mer kan man ønske seg en varm sommerdag i sentrum?