Din bolig – en gullbillett til billigere ferie 

Ønsker du å reise i sommer, men har ikke spikret planene enda? For mange kan de stadig økende reiseprisene føles litt for stramme for lommeboka, men frykt ikke. Det finnes nemlig et knep som kan halvere utgiftene dine: boligbytte.

Kort fortalt er boligbytte det det høres ut som: to familier, enkeltpersoner eller par som bytter boliger for en periode, vanligvis i løpet av en ferie. I tillegg til at du slipper å betale for dyre hotellrom, er det en gratis gullbillett til et mer autentisk opphold tett på det lokale livet, og som lar deg oppleve destinasjonen på en helt ny måte. Enten det er et byhus i Paris, en strandhytte i Thailand, leilighet i New York eller en fjellhytte i Norge. 

Hvordan gjør du det?

Heldigvis er det ikke sånn at du trenger å finne boligene helt på egen hånd, eller at muligheten tilfeldigvis dukker opp slik som i filmen The Holiday. Det finnes flere nettsider og plattformer dedikert til boligbytte, og som sørger for at brukerne er seriøse. 

På nettsteder som HomeExchange, Love Home Swap, GuestToGuest eller norske Boligbytte.no, kan du registrere deg, opprette en profil og bla gjennom tilgjengelige boliger over hele verden. Litt som finn.no eller Airbnb, bare for boligbytter. Når du har funnet en interessant bolig, kan du se anmeldelser fra tidligere brukere og eventuelt kontakte verten og avtale detaljene for bytte.


Flere og flere nordmenn benytter seg av boligbytte når de skal ut og reise, og mange har til og med fått gode venner i familiene de har byttet bolig med. Det kaller vi flere fluer i en smekk.